”În prezent, ne aflăm într-o etapă de schimbări majore, profunde și de o muncă serioasă a fiecăruia asupra sa. Pe toată planeta noastră urmează o perioadă foarte difcilă și multe lucruri depind de fiecare dintre noi. Starea interioară a fiecărui om și capacitatea sa de a se schimba în bine, de a iubi și de a ierta nu sunt importante doar pentru vindecarea bolilor și pentru îmbunătățirea destinului, dar au și o însemnătate foarte mare pentru a ne ajuta oamenii apropiați, urmașii, țara natală și chiar întreaga omenire. 


Acum, ca niciodată înainte, noi toți avem nevoie de schimbări benefice pentru a dobândi o stare interioară armonioasă care ne va permite să avem reacții corecte față de evenimentele din lumea înconjurătoare, sentimente corecte și un comportament corect. Însăși existența și soarta noastră viitoare depind de acest proces de evoluție. ”

De peste 30 de ani, Sergey Nikolaevich Lazarev a făcut și face eforturi permanente pentru a oferi oamenilor îndrumarea și sprijinul necesar în drumul către cunoaștere, dezvoltare, schimbare și vindecare. A scris zeci de cărți, a ținut nenumărate seminare, a înregistrat un mare număr de materiale video si susține în prezent practicile online de grup pe mai multe tematici diferite care lucrează asupra sufletului, asupra spiritului/conștiinței și asupra corpului fizic.

Mulți oameni, după ce au făcut cunoștință cu cercetările lui S.N. Lazarev, au perceput veridicitatea acestora și valoarea practică enormă în ceea ce privește schimbarea în bine a propriei vieți. Nu este un secret pentru nimeni faptul că asimilarea oricăror cunoștințe se realizează cel mai ușor și eficient sub îndrumarea unui mentor experimentat, care atrage atenția discipolilor săi asupra aspectelor esențiale și le explică și cum să aplice cunoștințele dobândite în practică. S.N. Lazarev le-a pregătit o surpriză minunată cititorilor săi, elaborând un curs special, care este construit chiar pe aceste principii. 

În cursul anului 2022 Sergey N Lazarev a lucrat intens la dezvoltarea unui nou format structurat în așa fel încât cei care își doresc cu adevărat să își îmbunătățească viața să o poată face în mod sistemic, pentru a avea cu adevărat rezultate. Pregatirea acestui nou format de lucru cu sine este încă în desfășurare, acesta urmând a fi finalizat în cursul anului 2023, însă o primă etapă premergătoare este deja finalizată și o vom avea disponibilă și în Romania începând cu luna Februarie.

Acest curs este construit ca o practică individuală aplicată, este intitulat ”Lucrul cu sine în 10 pași” și constă într-un program de 30 de zile consecutive în care, la fiecare 3 zile, participanții vor fi concret îndrumați să parcurgă, pe rând, cei mai importanți 10 pași de lucru cu sine (3 zile de lucru alocat fiecărui pas în parte). 

Pentru a oferi posibilitatea fiecărei persoane sa parcurgă acest proces în funcție de disponibilitate și atunci cănd simte că este pregătit, în anul 2023 ”Lucrul cu sine în 10 pași” va fi reluat lunar ( în perioada 01 - 30 a fiecărei luni) până la finalizarea si lansarea programului principal la a cărui participare este ideală (dar nu obligatorie) exersarea prealabilă a celor 10 pași.


Cursul vă va ajuta să accelerați asimilarea principiilor de bază din cadrul sistemului cercetărilor lui S.N. Lazarev și a modalităților de aplicare ale acestora în practică.

În cursul său, autorul a selectat zece etape principale, zece pași pe care fiecare om trebuie să-i facă, dacă dorește să se schimbe și să-și schimbe viața.

Fiecare etapă a cursului începe cu un material video, în care Serghei Nicolaevici explică o temă și continuă cu ”sarcinile” ca și ”teme pentru acasă”, care vă vor permite să o aprofundați în mod real, în practică. După efectuarea sarcinilor, veți putea să faceți schimb de experiență, cu privire la acestea, cu alți participanți, să discutați despre dificultățile cu care v-ați confruntat, rezultate, efecte, etc. Făcându-vă temele, în fiecare zi, veți observa și veți simți schimbări benefice care vor avea loc în viața dumneavoastră și în mediul în care trăiți.

Primele etape ale cursului sunt cele de bază, fără de care lucrul cu sine, pe mai departe, va deveni ineficient. Primul pas al cursului este aprofundarea temei regretului și a iertării. În continuare, sunt prelucrate teme pe care autorul le-a considerat a fi esențiale în lucrul cu sine. Sub îndrumarea sa, veți studia amănunțit, mai profund și veți asimila următoarele:

– Căința

– Iertarea părinților și a celor apropiați

– Învingerea tristeții și a nemulțumirii față de destin

– Smerenia

– Eliminarea supărărilor, disprețului și judecării

– Arta conflictului

– Postul

– Un ajutor pentru urmași

– Păstrarea iubirii, iubirea necondiționatăÎn cadrul acestei practici individuale aplicate ”Lucrul cu sine în 10 pași” este necesar din partea participanților un ”efort” susținut pe perioada stabilită. Participarea este contra cost iar programul este disponibil participanților înscriși la o sesiune doar pe perioada celor 30 zile, accesul fiind retras odată cu încheierea ciclului complet de lucru în 10 pași, la finalul celor 30 de zile).

Participanții vor găsi disponibile, în contul lor din Școală, la fiecare 3 zile, instructiunile pentru fiecare pas in parte.

Pe Whatsapp va fi creat un grup dedicat fiecărei sesiuni, înscrierea în grup este cu tărie recomandată pentru perioada celor 30 de zile cu rugămintea ca pe acest grup să nu fie postate decăt mesaje referitoare la programul ”Lucrul cu sine în 10 pași”, acesta fiind locul în care participanții pot împărtăși experiența proprie.

Programul necesită asumare și implicare din partea participanților, nu doar în ceea ce privește timpul alocat în fiecare zi (minim necesar aprox 60 de minute/zi – la orice oră) cât aplicarea instructiunilor, efectuarea ”sarcinilor” (”temelor pentru acasă”) și menținerea lucrului cu sine în timpul desfasurării activităților curente, de fiecare zi, din viața fiecăruia. 

”Lucrul cu sine în 10 pași” este primul program care ofera o imagine de ansamblu asupra procesului schimbării de sine, un proces care acum poate fi parcurs într-un mod mai conștient și structurat oferind o mai mare înțelegere si claritate, cunoaștere de sine și constientizarea aspectelor concrete ce necesită a fi lucrate.

Lucrul cu sine devine simplu de înțeles fiind el însuși, uneori, greu de aplicat si încă și mai greu de permanentizat în viața noastră. Parcurgerea acestui program ofera participantilor posbilitatea de a aplica și a exersa, pentru început, fiecare pas în parte pentru măcar 3 zile. Deși provocator, devine plăcut și ușor în același timp, ceea ce nu putem aplica încă în permanență în viața noastră putem exersa pentru 30 zile simțind cu adevărat măcar în această perioadă că:

”Viața este un joc frumos, iar principalul premiu, în acest joc, este iubirea.”

În cadrul cursului:

Veți putea să înțelegeți, mai profund, cauzele bolilor și ale problemelor dumneavoastră, să renunțați la pretenții, supărări, frici și regrete, să vă revizuiți momentele de nemulțumire față de sine și propriul destin. Este foarte important să învățați cum să vă transformați emoțiile negative în emoții pozitive. După ce veți studia, sub îndrumarea autorului, situații pe care le-ați considerat pierderi, neplăceri și nedreptăți, veți simți că prin intermediul lor vi s-a oferit șansa de a deveni mai puternici, mai activi, mai blânzi, mai optimiști și mai milostivi. Veți putea parcurge, din nou, cele mai dureroase situații conflictuale, cu iubire și cu senzația prezenței Celui de Sus în toate. Dacă ne orientăm către Dumnezeu și începem să simțim iubirea, Cel de Sus ne va proteja și ne va salva întotdeauna.

Lucrul serios cu sine prin intermediul celor 10 pași vă va ajuta să deveniți mult mai armonioși. În această stare, veți simți că puteți rezolva orice problemă și repara orice relație. Acest lucru vă va insufla optimism, încredere în propriile forțe și vă va oferi energia de care noi toți avem nevoie acum pentru a ne schimba, pe noi înșine și propriul destin. Sentimentele dumneavoastră reînnoite vă vor dezvălui calea către fericirea autentică. 

”Ca oameni, noi suntem imperfecți și purtăm această imperfecțiune interioară ca o garanție a evoluției. Omul nu va deveni niciodată Dumnezeu, însă el va fi întotdeauna Divin. Noi trebuie să urcăm pe treptele evoluției spirituale, schimbându-ne caracterul și apropiindu-ne din ce în ce mai mult de „eu-l” nostru suprem. Cel care a decis să se schimbe și să devină mai bun, va putea să-și învingă propriile probleme, boli și să învingă orice situație negativă. Rămâne doar întrebarea: în ce măsură este un om pregătit pentru acest lucru?”

S.N. Lazarev

Schimbarea oricărei situații se obține prin propria schimbare.

S.N. Lazarev

”Pentru mine este mereu interesantă situația în care omul nimerește într-un cerc vicios al unor probleme de nerezolvat, așa cum crede el. Trebuie să se înțeleagă faptul că, pur și simplu, dacă orice situație reprezintă o problemă dată de Sus, înseamnă că aceasta are o rezolvare și că trebuie rezolvată. Unul dintre cele mai importante aspecte pentru rezolvarea oricărei probleme: trebuie să schimbăm modul de abordare a acesteia. Este necesar să încercăm o variantă iar, dacă nu reușim, atunci vom încerca o altă variantă, apoi cea de-a treia. Trebuie să te schimbi tu însuți. Este vorba despre faptul că, pentru a găsi o soluție complet nouă, trebuie să devii, într-o oarecare măsură, un om nou. Din acest motiv, rezolvarea unor probleme grave presupune o stare creatoare sau, cu alte cuvinte, schimbarea abordării lumii. Acest lucru înseamnă, într-o anumită măsură, schimbarea de sine.”

SN Lazarev

”Fiecare dintre noi, în propria viață, a ajuns în acel punct în care înțelegi că trebuie să schimbi ceva, să te schimbi cumva, să găsești o ieșire dintr-o situație disperată. Unde să te duci, ce să faci, cum să faci, nu este clar pentru nimeni. Așa cum a spus un om talentat care s-a trezit, dintr-odată, invalid: „Cel mai groaznic lucru este că nu știi ce să faci, de ce s-a întâmplat așa ceva!”. Omul își vedea de viața lui, totul era normal și, deodată, începe să aibă dureri. S-a dus la spital și i s-a spus: „Aveți o boală incurabilă și veți muri în curând.” Și apare o avalanșă de întrebări. De ce a apărut această boală? Care ar fi cauza? Ce e atât de în neregulă la mine, de m-a pedepsit Dumnezeu așa? Oare pot să mă vindec? Oare am șanse? Omul apelează la medici, dar ei ridică din umeri și își feresc privirea. Și el înțelege că este condamnat. Se duce la biserică și i se spune: „Trebuie să te rogi, să te căiești”. Și el se roagă, cerând sănătate. El se căiește, încercând să obțină această sănătate prin rugăciune, sperând că va fi iertat, adică va scăpa de pedeapsă. Dar nu observă niciun efect. Atunci se duce la tămăduitori, ghicitori, vraci și le plătește mult mai mulți bani decât tuturor celor dinainte. Și, după toate acestea, situația se agravează, iar omul moare. M-a surprins suma care se cheltuie, în Rusia, pentru serviciile oferite de mediumuri, ghicitoare și alții – în jur de 30 de miliarde de dolari. Este echivalentul bugetului unei țări mai mici. Ce spune această cifră? Spune că oamenii nu știu ce să facă și încotro s-o apuce.

Este foarte important să înțelegi ce se poate face, atunci când te afli într-o situație disperată. Dacă energia omului nu va primi niciun fel de orientare, apare deznădejdea, care-l dărâmă în scurt timp.”
S.N. Lazarev


Un om puternic și înțelept gestionează situația nu doar la exterior, ci și la interior, prin propria sa schimbare.

”Toate religiile vorbesc despre un singur lucru – despre sănătatea sufletului. Iar sănătatea fizică și spirituală, și bunăstarea sunt deja consecințele bunăstării sufletești..


Sufletul nu se poate dezvolta fără iubire, unitate, compasiune, moralitate, spirit de sacrificiu, grijă, educație; cu alte cuvinte, fără schimbarea propriei persoane și a celor din jur. ”

S.N. Lazarev

Nu trebuie să luptăm cu răul, ci să-l transformăm în bine.

Nu trebuie să judecăm oamenii, ci să-i educăm.

Nu trebuie să salvăm oamenii, ci să îi ajutăm să se salveze.

Cu cât durerea provocată de persoana iubită este mai ilogică, mai nedreaptă, cu atât există mai multă logică Divină în ea, aceasta fiind orientată către salvarea copiilor și purificarea iubirii din suflet.

La nivelul Divin, nu există drepți și vinovați, ci există un plan al Creatorului, necunoscut nouă.

De aceea, orice ar face un om, nu avem dreptul să ne supărăm sau să ne răzbunăm.

Important este să învățați să iertați; viața vă va învăța cum să vă apărați.

Salvându-ne sufletul, îi ajutăm pe alții și îi salvăm.

S.N. Lazarev

Schimbându-ne pe noi înșine, noi schimbăm lumea din jurul nostru.

Cu cât vă veți schimba mai profund, cu atât va scădea negativitatea pe care o transmiteți urmașilor.

”Am observat și m-am convins cât de strânsă este legătura dintre emoțiile noastre, sănătatea și destinul nostru. Mai mult decât atât, influențând structurile karmice, am fost surprins să observ că atunci când se produce o schimbare la acest nivel – la nivel de câmp - se schimbă nu doar sănătatea, ci și caracterul și destinul. Am putut observa că aceste trei domenii ale vieții sunt strâns legate, sunt unificate printr-o energie comună care se revarsă de la una la cealaltă. În cuvinte mai simple, omul se poate concentra pe propria sănătate, să dedice totul propriei sănătăți și să uite de suflet, de viitorul său. Și vor începe problemele cu sufletul, apoi problemele cu viitorul, iar apoi își va pierde și sănătatea. Dacă un om se roagă să aibă bunăstare, gândindu-se doar la aceasta, starea lui emoțională se poate deteriora. Adică, închinarea la bunăstare, bani, succes și stabilitate poate dăuna sufletului. Rezultă că trebuie să existe un sistem al priorităților. Eu prezint simplificat acest aspect, în felul următor: la început - temelia, apoi pereții și la final - acoperișul. De fapt, noi trebuie să avem grijă de suflet, în primul rând, abia apoi, de ceea ce numim stabilitate, bunăstare și asigurarea viitorului și, la urmă, de prezent, de problemele noastre la nivel fizic. La început, într-un mod destul de chinuitor, am încercat să percep toate conexiunile dintre o boală și factorii care o generează și, peste tot, am văzut un singur lucru: totul începe de la suflet. Dar aveam doar o vagă idee despre ce este sufletul. Am văzut că boala este o consecință a agresivității subconștiente, iar aceasta este o consecință a unui atașament, la rândul său, iar atașamentul este o consecință a pierderea credinței în Dumnezeu și a iubirii față de Dumnezeu - văzând această succesiune de multe ori, am început să înțeleg, treptat, cum este organizată lumea și legile care coordonează dezvoltarea sufletelor noastre. Dar, priveam totul cu ochii unui om de știință și am ajuns, involuntar, la concepte precum „Dumnezeu”, „iubire față de Dumnezeu”, „detașare”. Iar prin acestea am ajuns pe teritoriul ideilor religioase. Și, din obișnuință, acceptam ceea ce descopeream.  Mă foloseam de conceptele religioase, considerându-le corecte, de neclintit și nici nu bănuiam că acestea, în mare parte, sunt destul de naive și nu numai că nu oferă o reprezentare reală a legilor universale, ci chiar le denaturează, în anumite cazuri. Începând să analizez Biblia, am realizat că învățăturile lui Hristos și reprezentările religioase obișnuite sunt complet diferite. Hristos a vorbit despre ceva, iar discipolii Săi au spus altceva. Dar, la început, nu am trecut prin niciun fel de filtru critic conceptele și termenii pe care-i foloseam. Le consideram, pur și simplu, corecte și mă foloseam de ele. Credeam că iubirea este doar plăcere. Consideram căința ca pe o cale de a obține anularea unei pedepse, în urma unor rugăminți. Esența căinței era de a-l convinge, pe cel care pedepsește, să nu facă acest lucru. Credeam că rugăciunea înseamnă să ceri sănătate și îndeplinirea dorințelor. Eram sigur că lucrul cu sine înseamnă curățarea sufletului de murdărie, ca pe o găleată de gunoi. Te-ai curățat, ai înlăturat supărările, judecarea, prin căință, și te-ai însănătoșit. Apropo, așa s-a și întâmplat. Și nici măcar nu bănuiam că este necesar să te schimbi, în același timp. Pe atunci nu înțelegeam pilda „celor șapte demoni” – o pildă uimitoare, povestită de Hristos. Când alungi un demon din suflet, pot să vină, în locul său, de șapte ori mai mulți. De ce? Era o enigmă pentru mine. Am trecut cu vederea această pildă. Și, doar văzând de multe ori, un suflet care s-a purificat, cu un caracter destul de rău care s-a păstrat și la ce se ajunge, am început să înțeleg revelațiile expuse în Biblie. De fapt, purificarea sufletului nu este un proces mecanic de eliberare de murdărie, supărări și altele. Noi trebuie să ne schimbăm în așa fel încât să nu ne mai supărăm și să nu mai judecăm. Dacă sufletul s-a purificat, dar caracterul nostru este același, putem păcătui și mai mult. Boala ne blochează agresivitatea. Dar, dacă noi, de exemplu, ne vom purifica sufletul de agresivitate, nu vom fi bolnavi, dar caracterul, fără restricția, reprezentată de boală, poate să-și continue degradarea. Și apoi, din nou va apărea murdăria și va fi mult mai multă. Cu alte cuvinte, condiția principală a purificării sufletului nu este căința mecanică, faptul că te-ai înfometat o perioadă, te-ai detașat și sufletul s-a curățat; condiția principală este să ai capacitatea de a-ți schimba caracterul în bine, de a-ți cultiva calitățile divine și de a învinge însușirile demonice, așa cum se spune în Bhagavad Gita. Căința duce la înțelegerea direcției în care aspirăm. Scopul creează funcția. Un scop greșit duce la sentimente greșite. Dar eu nu știam acest lucru. Nu știam de ce este necesar să-ți îmbunătățești caracterul. Ca om de știință, eram pragmatic, iar corpul și sănătatea erau pe primul loc pentru mine. Eu spuneam: „Dacă vă veți schimba caracterul, veți elimina agresivitatea prin căință, vă veți îmbunătăți viața și veți fi sănătos. Adică, eu sugeram că sănătatea, caracterul unui om și destinul său nu depind de iubire, ci pot fi influențate mecanic prin anumite tehnici. De exemplu, rugăciunea pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, caracterul și destinul. Dar, de ce este necesară îmbunătățirea caracterului, la urma urmei?

 Ca să ai parte de bunăstare, ca să ai bani, ca să ai sănătate. Atunci nu știam că un scop incorect generează o deformare a funcției și duce la sentimente greșite. De aceea, atunci când ne rugăm doar pentru sănătate și bunăstare, când ne îmbunătățim caracterul, ne purificăm sufletul pentru a obține sănătate și bunăstare, nu vom avea parte nici de sănătate, nici de bunăstare. Dacă mai întâi construim pereții, apoi temelia, iar apoi încercăm să potrivim acoperișul, întreaga construcție se va nărui. De fapt, îmbunătățirea caracterului, adică restabilirea armoniei sufletești este necesară pentru a deveni fericit cu adevărat. Iar fericirea adevărată înseamnă unitatea cu Dumnezeu și asemănarea cu El.”

S.N. Lazarev

Cea mai importantă lege a Universului este iubirea. Dacă înțelegem că Dumnezeu este unic și guvernează totul, dacă noi știm cine suntem, de unde am venit și încotro mergem, atunci noi începem să respectăm această lege și devenim fericiți.

           Este necesar să înțelegem: mai întâi – iubirea și sufletul, apoi – spiritul, și pe urmă – trupul. Mai întâi – iubirea și moralitatea, apoi – bunăstarea, și pe urmă – sănătatea și diverse dorințe fizice. Dacă înțelegem acest adevăr, atunci noi vom fi sănătoși și fericiți.

S.N. Lazarev

Dragi cititori!

Numarul celor care vor să se schimbe cu adevărat crește, acest lucru mă bucură mult!

„Încă din primele cărți, cu 25 de ani în urmă, spuneam că în anul 2020 va fi o energie nouă și că vor începe schimbări serioase. Acestea au început după anul 2012, însă schimbările importante și cele de dimensiuni mari încep chiar acum.

Este necesar ca oamenii să înceapă să se schimbe. Dacă un om nu dorește să se schimbe, cum este el ajutat? El este ajutat prin epidemii, cataclisme, cutremure... Din această cauză este important să înțelegem cum să ne comportăm corect.

Cu cât suntem mai armonioși, cu cât există mai multă iubire în suflet cu atât de adaptăm la lumea din jur cu atât noi putem să supraviețuim. Este foarte important să fim flexibili, să fim blânzi și pregătiți pentru schimbare și dezvoltare.

Pentru a ne schimba și a ne adapta la lumea din jur avem nevoie de energie. De unde luăm această energie? Principala energie vitală noi nu o primim prin mâncare, ci prin sufletele noastre. Această energie pătrunde în sufletul nostru atunci când există iubire în suflet.

De ce? Pentru ca Cel de Sus este sursa energiei. Dumnezeu este iubire și, cu cât există mai multă iubire în sufletul nostru cu atât suntem mai înclinați spre iubire, blândețe, milă, compasiune, cu atât mai mult apare energia în sufletul nostru. 

Această energie ne oferă viitorul și permite urmașilor noștri să supraviețuiască și nouă ne păstrează sănătatea.

- Autorul Serghey N Lazarev 
CINE ESTE

Sergey Nicolaevich Lazarev


S.N. Lazarev este cunoscut de milioane de oameni din intreaga lume ca autor al unor serii de cărți - „Diagnosticarea Karmei”, „Omul viitorului”, „Experiența supraviețuirii”, în total 40 titluri publicate și traduse în 16 limbi. În opera lui realizează o sinteza a științei și religiei, a pedagogiei, psihologiei și medicinei. Cercetările sale permit înțelegerea semnificației cărților sacre precum Biblia, Coranul, Tora și Bhagavad Gita.

SN Lazarev a reușit să urmărească relația cauză-efect dintre viziunea asupra lumii a unei persoane și evenimentele care au loc cu el, cu starea și viitorul său fizic și mental.

Cercetările lui Sergey Nikolaevici Lazarev în domeniul studiului legilor existenței sunt unice în întreaga lume. Reputația lui a depășit de peste 25 de ani granițele tării de origine, devenind un adevărat fenomen în viață.

Reputația lui s-a extins o dată cu numărul impresionant de vindecări spontane pe care le-au experimentat pacienții și cititorii lui (boli incurabile, cancere în faze terminale, scleroza în plăci, schizofrenii, etc.) precum și ca urmare a milioane de mărturii ale oamenilor care își rezolvaseră în mod uimitor situații tragice de viață în urma cărților citite sau a participării la practici și seminare.

Un om cu sufletul bolnav este lipsit de viitor. Medicina nu lucrează cu noțiunea de „energie” și nu înțelege că omul este, în primul rând, o ființă energetico-informațională și abia apoi – fizică.

Cauza multor boli grave este, pur și simplu, scăderea energiei. Iar cauzele scăderii energiei sunt modul greșit de viață, alimentația greșită, comportamentul greșit și, cel mai important, starea emoțională greșită a unui om.

Această cunoaștere este redată de foarte multă vreme în Cărțile Sfinte și este fixată în tradițiile multor popoare ale lumii. Religia, deși percepută deseori de oameni ca o poveste, este în realitate o informație codificată despre legile universale. Religia a fost transformată într-o poveste pentru a conduce oamenii, urmărindu-se niște scopuri politice și de altă natură.

Esența religiei, care leagă omul de Dumnezeu, constă în faptul că omul, cu ajutorul cunoștințelor expuse în Cărțile Sfinte, are posibilitatea de a-și ajuta sufletul și, în mod corespunzător, corpul și destinul.

Mulți oameni cred astfel: întrucât în Biblie se spune că boala este o pedeapsă pentru păcate, înseamnă că este necesar să te adresezi lui Dumnezeu prin rugăciune și să cerșești sănătate de la El. Și iată, ei cer, cer, însă tot așa cum nu a fost sănătate înainte, tot așa nu există nici în prezent, deoarece o asemenea abordare nu este tocmai corectă.

Da, într-adevăr, în Vechiul Testament se vorbește despre faptul că Dumnezeu trimite bolile pentru păcatele omului, acest lucru fiind o pedeapsă pentru faptele comise și, dacă omul nu va păcătui, dacă va începe să se roage și să îndeplinească poruncile, atunci ploaia va veni la timp și se va strânge o recoltă bună, bolile vor dispărea, femeile vor naște copii...

Însă Vechiul Testament a fost scris acum câteva mii de ani. Omul se dezvoltă, lui îi apar tot mai multe posibilități. Dacă în Vechiul Testament se face cunoscut faptul că o boală este o consecință a păcatului, atunci în Noul Testament se explică faptul că boala nu este doar o pedeapsă pentru cele comise. Ea este și un test și o ispită, și purificarea sufletului, și protejarea omului împotriva unui comportament incorect. În Noul Testament, boala este considerată nu doar ca o pedeapsă ci și ca un medicament pentru suflet.

Din punctul de vedere al Iudaismului, o boală este o pedeapsă pentru păcatele trecute și doar atât. În Induism există o idee similară: un om a păcătuit în viața anterioară, iar în această viață el își va ispăși pedeapsa. Punctul de vedere al Creștinismului este puțin diferit.

Vindecând un om, Hristos îl instruiește: „De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău”. Cu alte cuvinte, dacă un om se va purta incorect, atunci lui îi vor apărea probleme, el va fi nevoit să răspundă pentru comportamentul său incorect. Acest lucru reprezintă caracterul de lege a existenței, un rezultat al încălcării legilor universale. Este vorba despre legile prin care se răsplătesc păcatele. Nu Dumnezeu îl pedepsește pe om, ci omul însuși își câștigă boli prin comportamentul său incorect.

Dumnezeu nu învârte planetele cu mâna, așa cum se credea cândva, Dumnezeu guvernează Universul prin intermediul legilor. Legea gravitației guvernează planetele și alte corpuri cerești. Același lucru este valabil și pentru suflet: dacă un om a încălcat legile universale, a renunțat la iubire, a urât, atunci el primește boli – culege roadele comportamentului său incorect.

Însă, dacă omul s-a îmbolnăvit, el nu trebuie să se descurajeze, să se mâhnească, el nu ar trebui să se supere pe soartă și pe Dumnezeu. O boală este o oportunitate de te dezvolta, de a-ți pune sufletul în ordine, de a învăța să ai o atitudine corectă față de viață. O boală este o oportunitate de a-ți schimba caracterul și modul de viață.

Văzând un om fără picioare din naștere, ucenicii lui Hristos au întrebat: „De ce el nu are picioare? Ce a făcut el?” Hristos a răspuns: „Dacă ar fi avut picioare, atunci el ar fi mers pe tot pământul cu focul și sabia în mâini”. Problemele de sănătate îl protejează pe om împotriva comiterii unui păcat, căci acestea nu-i permit să păcătuiască, oprind degradarea sufletului său. O boală este un medicament, o protecție a sufletului uman. Apostolii spuneau: „Cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul”.

Ucenicii l-au întrebat pe Hristos despre un orb: „Cine a păcătuit: omul acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?” Înseamnă că, în primul rând, bolile din naștere pot să fie o plată pentru păcatele comise în viețile trecute și, în al doilea rând, copiii pot să plătească pentru păcatele părinților.

Hristos a răspuns brusc la întrebarea ucenicilor: „Acest lucru este necesar pentru ca voia Celui de Sus să se manifeste, pentru ca slava lui Dumnezeu fie revelată”. Înseamnă că o boală este dată pentru ca un om să creadă în Dumnezeu, să aspire către Dumnezeu, să simtă iubirea în suflet. Omul trebuie să se adreseze lui Dumnezeu, să-și amintească de propriul suflet, el trebuie să se schimbe și abia atunci va putea să-și învingă bolile, să-și restabilească sănătatea. O boală reprezintă o condiție pentru evoluție și un ajutor în procesul evoluției.

O astfel de interpretare nu a existat înainte în istorie. O boală este un mijloc de reînnoire a sufletului, o boală ne îndeamnă către Dumnezeu și ajută sufletul să se purifice. Din această cauză, nu trebuie să urâm boala, cu aceasta nu trebuie să luptăm, boala trebuie înlocuită. Dacă noi vom face de bună voie ceea ce boala ne constrânge să facem, atunci aceasta va deveni, pur și simplu, inutilă.

Când un om s-a îmbolnăvit, el trebuie să se întrebe : „La ce mă instigă această boala?”. De regulă, boala ne instigă la astfel de emoții negative ca nemulțumirea de sine și de propriul destin, teama față de viitor, supărările pe sine și pe cei apropiați, regretul trecutului. Dacă noi nu învingem toate aceste lucruri ci le intensificăm, atunci boala se agravează. De aceea, dacă omul s-a îmbolnăvit, el trebuie să înceteze să se mai teamă, să regrete, să se supere. Boala ne instigă la agresivitate față de sine, față de alții și față de Dumnezeu; dacă noi învingem această agresivitate, atunci boala se retrage.

O boală ne stăpânește instinctele și ne limitează consumul de bunuri fizice și spirituale, ajutându-ne sufletul să se descopere. În plus, o boală ne dă de înțeles că putem să murim. Ce înseamnă această aluzie? Ce fel de concluzii ar trebui să tragem?

Noi trebuie să încetăm să ne agățăm de viață, de plăceri, de supărări și de pretenții, noi trebuie să ne simțim „Eul” etern, să simțim iubirea în suflet, să dăm drumul tuturor problemelor noastre, să punem sufletul și iubirea în prim plan. Dacă noi nu ne opunem bolii, ci dimpotrivă o ajutăm, dacă noi ajutăm natura și destinul, nu luptăm cu acestea, atunci o boală devine inutilă.

O boală este un ajutor de Sus. Dacă noi acceptăm acest ajutor, dacă facem de bună voie lucrurile la care suntem îndemnați prin boală atunci, în acest caz, nu mai este nevoie de ea. Prin boli suntem ajutați să ne punem sufletul în ordine. În momentul în care vom învăța să ne aducem de bunăvoie armonie în suflet, atunci nu va mai fi nevoie de boli.

Cum să ne aducem armonie în suflet? Trebuie să punem sufletul pe primul plan, să simțim că nu avem voie să ucidem iubirea, să ne amintim și să trecem prin toate situațiile de viață cu ajutorul căinței, atunci când noi am renunțat la iubire.

Dacă un om dorește să învețe cum să păstreze iubirea în suflet, acesta începe să se schimbe: el devine curajos, sincer, el trăiește cu inima nu cu mintea, încetează să judece și să disprețuiască oamenii, el nu regretă, nu se teme, nu se descurajează, nu se grăbește, nu se enervează. El este fericit, energic, blând.

De la ce anume să începem a lucra cu sine? Trebuie să începem cu schimbarea atitudinii față de lume, față de sine, față de oameni. Trebuie să începem cu revizuirea propriei vieți. Este necesar să începem cu schimbarea caracterului. Este necesar să începem cu schimbarea obiceiurilor și a modului de viață – atunci ne va fi mai ușor să ne schimbăm caracterul. Într-un cuvânt, este necesar să începem prin a face schimbări.

Milioane de cititori și participanți la sesiunile cu Sergey Lazarev din întreaga lume au mărturisit că cel mai simplu contact cu informația autorului (prin intermediul cărților, seminariilor sau a practicilor ghidate) a produs constientizari surprinzatoare in legatura cu cauza problemei cu care se confruntau. De multe ori, doar simpla conștientizare a adus îmbunătățiri substanțiale și i-a ajutat în rezolvarea celor mai grave probleme.

În fiecare zi, S.N. Lazarev primește mesaje din întreaga lume cu cereri disperate de ajutor. Întrucât autorului îi este imposibil să răspundă tuturor solicitărilor, a creat un SISTEM UNIC DE LUCRU CU OAMENII, în regim online.


"Uneori ne confruntam cu o lipsă de înțelegere a legilor divine sau nu avem energia necesară pentru a ne schimba la interior.


PRACTICILE ONLINE DE GRUP susținute periodic de SN Lazarev vin ca un ajutor energetic primit de la distanță de la unul dintre cei mai apreciați parapsihologi din lume."

„A fost ceva netrăit pâna acum...parcă între Cer și suflet a fost o legătură directă, fară intermediari, de înteles a iubirii...ceva unic, toate golurile sufletești s-au umplut și vreau să mențin starea permanent...radiez...ceea ce vă doresc si vouă... mă aștept la reacții din exterior...dar acum știu cum sa le accept / primesc...cred ca știu...la asta trebuie sa lucrăm intens...să menținem starea asta inălțatoare... Eu vă multumesc... cred că faptul ca suntem toți în aceeași intenție contează mult...!”

— Alina, participant practică online

Peste 5000 de participanți

în România la edițiile trecute


Cristina

„Am participat si la prima meditatie organizata, dar aceasta a fost minunata! Am simtit o bucurie si o pace interioara divina! Va multumesc din suflet tuturor celor care ati facut posibil, prin eforturi mari, ca noi astazi sa participam la o astfel de experienta! Si multumesc din suflet SN Lazarev ca existati! ”


Doina

„Dacă aș putea exprima în cuvinte valurile de iubire care mă cuprind în timpul meditațiilor ghidate de SN Lazarev si felul în care mă fac să mă simt și să văd viața, să o accept… dar, din păcate nu pot exprima, acest lucru poate fi trăit doar de participanții la practică. Dar pot spune că este absolut minunat, înălțător și recomand tuturor cu cea mai mare căldură!!❤”

Tatiana

„La nivel de corp și minte ( exterior) este ușor de redat in cuvinte , dar la nivel de suflet , eu nu găsesc cuvinte , sunt obișnuita cu meditatiile dar acum e o senzație noua. Sper sa reușesc sa o înțeleg . Pace și armonie💟”

Gabriela

”Recunostința și iubire pt această meditație ❤🙏....am avut așa o stare minunată, plină de iubire infinită și recunostința pentru tot Universul și pentru toate ființele ❤multumesc, multumesc, multumesc ❤🙏


Georgiana

”Eu am făcut meditația și pot spune că...pe lângă faptul ca te duce într-o stare de relaxare extraordinară și vindecare.....ajută foarte mult!!!”

Simona

„A fost DIVIN, simt ca plutesc . Multumesc cu recunostiinta pentru acest dar si pentru munca depusa.”