Practica s-a încheiat, ne reunim curând la o nouă practică cu Sergey N Lazarev

Serghey Nicolaevich Lazarev a efectuat practica împreună cu toți participanții în timpul transmisiunii ”live” din ziua de Duminică, 17 Martie 2024. Accesul la înregistrarea practicii a fost disponibil 7 zile, timp în care participanții au fost sfătuiți să repete zilnic practica pe această perioadă în care Serghey Lazarev a susținut energia. După cele 7 zile accesul pe platformă a fost retras lăsând posibilitatea participanților de a se obișnui cu noua energie și de a continua lucrul cu sine în mod individual.

Orgoliul este prezent în fiecare dintre noi, dar se manifestă în moduri diferite. La nivel subconștient, orgoliul (ego-ul) împiedică o persoană să gândească sănătos și să înțeleagă relația dintre evenimentele care i se întâmplă. Tocmai de aceea este dificil pentru un om să determine în interiorul său manifestările lui și să înțeleagă care este cauza principală a bolilor sale și a altor evenimente negative din viața sa.

SN Lazarev


Orgoliul nu este doar un sentiment de superioritate față de ceilalți, un sentiment de dreptate și importanță proprie, ci este, de asemenea, un sentiment de inferioritate proprie, dispreț de sine, tristețe, depresie.

SN Lazarev

Noi ne-am obișnuit să percepem orgoliul ca pe un sentiment de superioritate și de proprie importanță, ca pe un sentiment de dreptate, lipsit de compromis, mândrie specială pentru propriile merite. Dar acestea sunt doar o mică parte dintre toate aspectele manifestării orgoliului.

Invidia, judecarea, zgârcenia, minciuna, poftele trupești, supărarea, trădarea, disprețul față de oameni, sentimentul de a avea dreptate absolută, incapacitatea de a ierta, impunerea propriei voințe asupra altora, furia, nemulțumirea față de soartă, anxietatea și depresia, inflexibilitatea, închinarea la putere și bani, frica, dorința de răzbunare, umilirea de sine sau a altora – rădăcina tuturor acestor păcate este orgoliul (ego-ul). Drept urmare, tocmai de la aceste sentimente, emoții și acțiuni negative se formează bolile și necazurile noastre. Pentru a le face față, este necesară cunoașterea metodelor de luptă cu originile apariției acestora.”



Prima etapă în depășirea orgoliului constă în schimbarea comportamentului, a stilului de viață și a obiceiurilor.

Următoarea etapă reprezintă o schimbare de caracter, de sentimente, de percepție a lumii.

Cea de a 3-a etapă este o transformare profundă a persoanei, așa cum a spus Hristos: "Trebuie să vă nașteți din nou.”

SN Lazarev

Cui se adresează această practică?

Practica este recomandată oricărui om care caută și este pregătit să iși vindece viața, dar în mod special celui care:

- Are senzația că întreaga lume pare să fie împotriva sa,

- Experimentează mai multe emoții negative decât pozitive,

- Simte că este mai bun decât ceilalți,

- Se simte de foarte multe ori inadecvat având sentimentul de inferioritate,

- Simte că este important să recunoască relația dintre cauză și efect,

- Se simte înstrăinat de propriul suflet,

- Vrea să preia controlul asupra vieții sale.

Unui Avansat


Celor care cunosc multă teorie, au citit deja multe cărți și au urmărit seminarii, dar au nevoie de o muncă mai aprofundată.


Unui Suflet singur



Celor care au nevoie de sprijin și de sentimentul că nu sunt singuri. Lucrul în grup și discuțiile cu persoane cu aceleași idei le vor da un sentiment de unitate, forță, energie și sprijin reciproc.


Unui Suflet rătăcit


Persoane aflate în situații dificile, cu diferite boli sau cu obiceiuri nesănătoase


Unui Suflet calator


Celor care cunosc multă teorie, au citit deja multe cărți și au urmărit seminarii și au nevoie de mai multă practică pentru a folosi aceste cunoștințe pentru transformare în viața reală..


”În Vechiul Testament se spune că orgoliul reprezintă îndepărtarea de Dumnezeu. Înseamnă că învingerea orgoliului reprezintă apropierea de Dumnezeu. Iar pentru a ne apropia de Dumnezeu, noi nu trebuie să protestăm contra voii Divine sau să avem o nemulțumire de sine interioară, de soartă și față de lumea înconjurătoare. Nu-ți place lumea din jur – schimb-o în bine. Nu-ți place destinul – îmbunătățește-l, dar în primul rând – prin schimbarea propriului caracter.”

SN Lazarev

„Dacă ai un ghinion, înseamnă că tu nu ai terminat de lucrat asupra a ceva. Este necesar să tragi concluziile și să mergi mai departe. Oamenii orgolioși și slabi se supără și se deprimă. Mai devreme sau mai târziu, cel orgolios se va dovedi a fi neapărat slab.


În ultimă instanță, fiecare situație ne este dată de Sus ca să ne schimbăm, ca să ne dezvoltăm, ca să nu ne alipim de fericirea omenească și ca să nu uităm de originea noastră Divină. Dacă tu refuzi să înțelegi acest lucru, vei avea probleme. Ai cel mai banal diagnostic – orgoliul. ”



Despre practică:


Un contrariu trece întotdeauna în altul. De aceea, calea detașării complete și a reprimării propriilor dorințe nu este o modalitate de a învinge orgoliul.

Această practică vă va ajuta să învățați să îmbinați contrariile și să găsești o cale de mijloc armonioasă între ele, să vă înțelegeți propriul „Eu” suprem și uman, să învățați să percepeți corect stresul și evenimentele care au loc în jurul dumneavoastră, să înțelegeți și să vă îndepliniți dorințele pornind de la sentimentul de iubire, să învațați să identificați semnele intensificării orgoliului.


Cu cât un om este pregătit să se schimbe, să se dezvolte, să aibă grijă de sufletul său în fiecare zi, cu cât iubirea și moralitatea sunt mai importante pentru el decât propria sa importanță, propria viață și bunăstare, cu atât el depășește păcatul orgoliului.

Cum se va desfașura practica?

Practica nu este interactivă, nu sunteți vazut(ă) sau auzit(ă) in timpul practicii și nu trebuie să faceți nimic decât să vă creați un mediu în care vă simțiți confortabil și să vă relaxați in timp ce urmăriți transmisiunea ”live” cu Sergey N. Lazarev.

Prin faptul că toți participanții se conectează in același moment la informația prezentată, se creează un flux energetic puternic comun ce ii unește.

În stare de meditație, S.N. Lazarev se conectează în același timp cu participanții la acest câmp comun care se formează, susținând-ul energetic si lucrând asupra acestuia. Participanții simt energia plină de iubire pe care o revarsă asupra întregului grup.

Timp de aproximativ 1 oră, toți participanții vor urmări transmisia ”live” in ziua de Duminică, 28 Ianuarie, începând cu ora 13 fix.

Ulterior, înregistrarea practicii este disponibilă 7 zile, timp în care participanții sunt sfătuiți să repete practica zilnic pe toată perioada cât autorul susține energia. După cele 7 zile accesul pe platformă este retras lăsând posibilitatea participanților de a se obișnui cu noua energie și de a continua individual lucrul cu sine.

În Vechiul Testament se spune că cel mai important păcat omenesc este orgoliul, iar la baza acestuia se află îndepărtarea omului de Dumnezeu. Noi trebuie să depunem eforturi, noi trebuie să aspirăm, să ne străduim, să obținem ceva după un efort, însă doar Cel de Sus decide dacă vom primi sau nu ce ne dorim. Dacă omul crede că el singur poate să realizeze ceva, atunci el este deja bolnav în perspectivă.

Fără sentimentul de prezență a lui Dumnezeu, în interior, fără sentimentul că eu sunt Iubire, orgoliul nu poate fi depășit pe deplin.”

SN Lazarev

”Schimbarea caracterului este un proces destul de chinuitor. Unul dintre principalele semne ale orgoliului este lipsa dorinței de a te schimba, incapacitatea de a-ți schimba atitudinea față de ce se întâmplă. Orgoliul înseamnă lipsa de înțelegere a faptului că voia Divină funcționează mereu spre binele „Eu-lui” nostru suprem, în favoarea salvării contactului nostru cu „Eul” suprem, chiar dacă „Eul” nostru din țărână este ofensat prin boli, nenorociri și chiar prin moarte.

           Suferințele ar trebui să nu ne îndemne la ură, ci la iubire. Eșecurile și pierderile nu trebuie să ne îndemne către supărări și tristețe, ci spre schimbări și dezvoltare.

           Unul dintre principalii dușmani care stau în calea armoniei sufletești și fizice – noțiunea de orgoliu mitic - ne-am obișnuit să credem că orgoliul este ceva mitic și vag. Cândva, un anumit înger s-a mândrit și a devenit diavol și, din această cauză, oamenii au o mulțime de probleme. Ascultând aceste povești religioase, omenirea pragmatică de astăzi zâmbește.

           Religia ne vorbește despre faptul că păcatul este cauza bolilor, iar la baza tuturor păcatelor stă orgoliul sau, mai bine zis, îndepărtarea de Dumnezeu. Acest lucru înseamnă că, biruind orgoliul, noi vom putea să ne mântuim de păcate și să ne vindecăm de toate bolile.

           Smerenia este opusul orgoliului. Un punct de vedere religios obișnuit asupra smereniei sună cam așa: este necesar să te consideri un om absolut păcătos, cel mai neînsemnat dintre oameni – și să te căiești, să te căiești, să te căiești. Iar, în același timp, trebuie să renunți la toate plăcerile vieții. Este necesar să urăști păcatul din tine și să-l distrugi în mod deliberat.

           Însă, tendința de umilire de sine, de autodistrugere, nu a prins la majoritatea credincioșilor. Cu atât mai mult că această tendință nu are nicio legătură cu Creștinismul.

           Hristos nu îndemna nicidecum la a te concentra pe propria păcătoșenie. El nu ne învăța cum să vedem un rob al lui Dumnezeu într-un om, o ființă otrăvită din cauza păcatului originar. Din contră, Hristos ne învăța că toți oamenii pot deveni fiii lui Dumnezeu. Nu trebuie să fii cuprins de mâhnire pentru păcătoșenia ta, este necesar să fii conștient de propria ta imperfecțiune și să-ți îmbunătățești natura umană prin iubirea față de Dumnezeu. Să nu-ți pui cenușă în cap, uitându-te la păcatele tale, ci să-ți îmbunătățești caracterul în permanență, apropiindu-te de Dumnezeu puțin câte puțin.

           Sufletul omului este creat de Creator, iar corpul este trecător și imperfect. Un om este creat din țărână, din lut și este înzestrat totodată cu un suflet etern – despre acest lucru ne vorbește Biblia. Când omul uită că „Eul” său adevărat este Divin și etern, în momentul în care acesta crede că învelișul fizic și spiritual este tocmai „Eul” său adevărat, atunci are loc o pierdere a unității cu Creatorul. Atunci începe o luptă cu voia Divină și atunci omul acceptă foarte greu pierderea valorilor materiale, spirituale și sufletești.

           Cine suntem noi, de unde am venit și încotro ne îndreptăm? Dacă omul nu știe că este o ființă Divină și în același timp – o ființă fizică, imperfectă și efemeră, atunci el se poate rătăci pe drumul vieții.

           Sufletul nostru constă, în esență, din două părți, din două jumătăți – Divină și umană. Trecerea din una în alta se face în mod firesc și pe neobservate. Ieri, omul avea niște idei despre fericire, iar astăzi are altele. Ieri, grija pentru suflet era fericirea cea mai importantă, iar astăzi – grija pentru bunăstare și pentru ziua de mâine. Mâine, banii și plăcerile vor ajunge pe primul loc, iar poimâine va începe degradarea personalității, a destinului și a sănătății.

           Toate lucrurile, la care ne închinăm în defavoarea iubirii, trebuie să se piardă. Aceasta este o lege a naturii. Este vorba doar de faptul că sufletul trăiește cu iubire. Fără iubire, sufletul moare iar în urma acestuia, mor și spiritul și trupul.

           Cel care se închină omului iubit, îl va pierde sau va fi trădat, înșelat, jignit de către acesta. Cel care se închină zilei de mâine, o va pierde. Dacă omul se închină la bani, la bunurile materiale sau la plăcerile sexuale, atunci îl așteaptă pierderea inevitabilă a tuturor acestora.

           Îmi amintesc cum erau alimentele și băuturile cu doar 20 de ani în urmă. Pe atunci încă nu existau roșii și castraveți din plastic, încă nu se inventaseră căpșunele care se deosebeau de cartofi doar prin culoare și mărime. Pe atunci, berea era încă adevărată, iar pâinea – gustoasă.

           Civilizația occidentală, care se închină la mâncare, sex și bunăstare pierde toate acestea, încetul cu încetul. În ultimul timp, acest lucru începe să fie evident. Bărbaților le scade potența, femeilor le scad senzualitatea și dorința de a avea copii. Alimentele încep să fie de plastic, iar băuturile – nocive.

           Viața se transformă într-o alergătură continuă. Un consumator nu poate să fie fericit. Acesta este asemenea unui drogat, care trebuie să-și mărească doza tot timpul, pentru că fericirea lui se strecoară printre degete ca apa. Cu cât noi ne atașăm mai mult de propriul „Eu” exterior și imperfect, cu atât mai repede sentimentele noastre se epuizează iar forțele noastre vitale seacă ulterior, pe neobservate.

           În principiu, acest mecanism este descris în toate cărțile Sfinte – ce-i drept, într-o formă codificată. Pentru a înțelege un adevăr, este necesar să îl obții prin suferință. Este necesar să te schimbi, să suferi, să treci printr-o desprindere dureroasă de stereotipurile obișnuite. Din acest motiv, adevărurile mărețe erau înfățișate întotdeauna sub formă de povești, mituri, pilde sau întâmplări care povesteau, se pare, despre cele mai simple lucruri.

           Interpretarea superficială, ad-litteram, a Bibliei a transformat Creștinismul într-o poveste, iar religia – într-un spectacol. În mod obișnuit, noi zâmbim atunci când auzim cuvântul „orgoliu” și nu înțelegem cât de periculoasă este această tendință.”

SN Lazarev

În momentul în care orgoliul crescut începe să dăuneze sufletului, atunci se declanșează un mecanism de protecție pentru salvarea sufletului – are loc distrugerea trupului sub formă de boli și distrugerea spiritului sub formă de neplăceri, nenorociri sau boli psihice. 

SN Lazarev

”Învingerea voluntară a orgoliului începe cu sentimentul de unitate cu oamenii, Universul și Dumnezeu. Acest lucru poate fi simțit. Dacă noi avem o imagine superficială despre orgoliu, atunci așa îl vom și considera: dacă ai judecat pe cineva, înseamnă că ai orgoliu, dacă te simți superior cuiva, înseamnă că ai orgoliu. Pentru a învinge orgoliul, este necesar să-i simți toate nuanțele, este necesar să înțelegi cum apare și cum arată acesta. Este necesar să simți că nu există doar unul sau două aspecte ale orgoliului, ci zeci și sute. Când vom simți acest lucru din toate părțile, când ne va apărea o imagine despre ce este orgoliul, atunci o vom putea și învinge.

În măsura în care ne simțim uniți cu Creatorul, în aceeași măsură noi învingem rădăcinile orgoliului. Cu cât noi acceptăm în mod absolut voința divină, cu atât învingem orgoliul.

Cu cât suntem mai fericiți pentru că avem grijă de suflet, cu atât noi nu ne îndepărtăm de Dumnezeu ci ne apropiem de El. Înseamnă că un comportament moral, care ajută să ne păstrăm și să ne dezvoltăm sufletul, este un pas spre Dumnezeu.

Este necesar să înțelegeţi că, dacă veți învinge orgoliul și lumea din jurul dumneavoastră va începe să se schimbe.”

”Există câteva niveluri de fericire. Fericirea fizică reprezintă sănătatea; fericirea spirituală înseamnă bunăstarea; fericirea sufletească înseamnă familia, prietenii, relațiile calde, iubirea umană.

           Este foarte important să ne aranjăm prioritățile în mod corect. În esență, un sistem incorect al priorităților constituie orgoliul. Dumnezeu trebuie să se afle întotdeauna pe primul loc, iar „Eul” nostru uman, dorințele noastre – pe locul al doilea. Mai întâi – iubirea față de Dumnezeu, apoi – grija pentru propriul suflet, apoi – grija pentru propriul destin, pentru propriul viitor, apoi – grija pentru propriul trup. Noi trebuie să avem grijă de trupul nostru, dar strategia este mai importantă decât tactica, iar tactica este mai importantă decât grijile zilei de astăzi. Când omul are un sistem corect al priorităților, atunci el este fericit.”

SN Lazarev

” Supărarea, ura, judecata, mâhnirea, regretul deformează structurile noastre de câmp și duc la boli. Întrucât structurile de câmp au legătură cu ceea ce noi numim suflet, atunci supărarea, ura, răutatea și alte sentimente negative reprezintă deformarea sufletului. Când eliminăm supărările noastre și alte emoții negative prin căință, aducem armonie în suflet și, ulterior, trupul se vindecă. Înseamnă că principalul scop al lucrului cu sine nu este sănătatea fizică, nu este bunăstarea materială și spirituală, ci puritatea și frumusețea sentimentelor noastre.

           Când omul se închină la propriul trup, la propria bunăstare, când acesta se roagă doar pentru a deveni mai sănătos, acest lucru înseamnă renunțarea la Dumnezeu, îndepărtarea de El și intensificarea orgoliului.

           Starea sufletului nostru se îmbunătățește atunci când aspirăm către Dumnezeu, când acceptăm voia Divină, când nu regretăm trecutul, când nu ne facem griji pentru viitor, când nu ne supărăm pe destin, când nu-i judecăm pe alții și pe sine, când ne îmbunătățim permanent caracterul. Și nu atunci când doar ne rugăm pentru a fi sănătoși.

           Unii oameni consideră că munca lor de mulți ani cu ei înșiși nu a dus la niște rezultate reale. Dacă, după mulți ani de lucru asupra sa, omul a devenit mai bun, dacă smerenia interioară i-a crescut, dacă el reușește să nu se enerveze, să nu se înfurie, să nu fie plin de dușmănie, să nu se revolte față de orice situație la exterior, dacă a învățat să accepte la interior tot ceea ce se întâmplă ca fiind voia supremă a lui Dumnezeu, dacă acesta și-a învins supărările, ura, invidia, regretul, mâhnirea – iată cel mai important rezultat spre care trebuia să aspirați în toți acești ani.

           Dar dacă, după mulți ani de lucru cu sine însuși, omul a devenit sănătos din punct de vedere fizic și fericit dar nu și-a învins aroganța, firea supărăcioasă, sau dorința de a judeca, înseamnă că acești ani au trecut în zadar și lucrul cu sine a fost doar o amăgire de sine.

           Cel mai important indicator al calității lucrului cu sine este atitudinea față de oameni: cu cât am devenit mai răbdători, mai generoși, mai buni, în măsură în care noi trăim cu inima, nu cu mintea, cât de mult putem să-l iertăm pe cel care ne-a jignit, în măsură în care suntem mai capabili să învingem poftele trupești și orgoliul.

           Mulți oameni nu înțeleg prea clar ce este sufletul și ce înseamnă să ai grijă de acesta. Sufletul reprezintă sentimentele noastre. Iar sentimentele noastre se manifestă prin atitudinea față de oameni, atitudinea față de sine, atitudinea față de Dumnezeu. Așa cum noi ne purtăm cu oamenii, tot așa ne vom purta, în ultimă instanță, și cu Dumnezeu, pentru că atitudinea noastră față de Univers și față de oameni pătrunde la interior, în sufletul nostru, unde îl întâlnește pe Dumnezeu. Cu cât noi suntem mai miloși, mai omenoși, mai buni față de oameni, cu atât suntem mai deschiși față de Dumnezeu și ne aflăm în armonie cu El.

           Este necesar să ne gândim nu la cât suntem de sănătoși, nu la cât suntem de fericiți ci la ce sentimente avem. Dacă omul simte ură, lăcomie, răutate, frică, mâhnire atunci, în acest caz, sănătatea fizică și bunăstarea lui nu înseamnă și nu valorează nimic.

SN Lazarev

”Trebuie să lucrați asupra învingerii orgoliului în fiecare zi. În fiecare zi noi trebuie să căutăm modalități noi de a ne dezvolta, de a ne îmbunătăți caracterul, de a ne crește iubirea în suflete, de a ne intensifica unitatea cu Dumnezeu. Aceasta este rețeta principală pentru a învinge orgoliul și a găsi fericirea adevărată.

SN Lazarev

Cum se va desfașura practica?

Timp de aproximativ o oră și jumătate, toți participanții vor urmări transmisia ”live”.

Prin faptul că toți participanții se conectează în același moment la informația transmisă se creează un flux energetic comun care îi unește.

S.N. Lazarev efectuează practica împreună cu participanții, susținând energetic si lucrând asupra câmpului care se formează.

Ulterior, practica este diponibilă 7 zile timp în care participanții sunt sfătuiți să repete ZILNIC practica pe toată perioada cât autorul susține energia. După cele 7 zile accesul pe platformă este retras lăsând posibilitatea participanților de a se obișnui cu noua energie și de a continua individual lucrul cu sine.

După practică.....:

– Veți găsi o sursă de putere și resurse în interior

– Veți deveni mai conștienți

– Veți putea construi un traseu către vindecare

– Veți simți unitate cu sufletul dumneavoastră

– Vă veți împrieteni cu lumea din jur

– Veți învăța să vă apreciați în mod adecvat

– Veți înțelege cum să nu cădeți în tristețe și depresie și să nu fiți deprimat(ă)

– Veți putea să vă păstrați atitudinea pozitivă în ciuda unor situații dificile

Care este scopul practicii?

În fiecare zi, S.N. Lazarev primește zeci de mesaje. Mulți oameni au nevoie de ajutor și sprijin serios pe calea dezvoltării.


Pentru a ne îmbunătăți cu adevărat viața, pentru a ne schimba atât în interior, cât și în exterior, este necesar să dedicăm timp dezvoltării noastre. Practica și aplicarea în viață a cunoștințelor dobândite sunt cele care asigură adevărata dezvoltare și adevăratul progres.


Serghei N Lazarev a dezvoltat mai multe tehnici de meditație pe cele mai importante și esențiale subiecte pentru o persoană. Cu ajutorul practicii de meditație, participanții vor fi capabili să pătrundă cu blândețe în lumea lor interioară, să-și calmeze mintea prin simpla ascultare a vocii din meditație, să se concentreze pe deplin asupra sentimentelor și senzațiilor lor și să treacă prin momentele necesare pentru a se întoarce din meditație deja într-o stare reînnoită.


Este important de reținut că cea mai eficientă practică este aceea în care oamenii se adună pentru a lucra în comun în anumite momente împreună cu S.N. Lazarev.


Regularitatea acestor practici îi va ajuta pe participanți, pas cu pas, să-și îmbunătățească starea interioară, să se umple de energie vitală și să-și atingă obiectivele.


- Practica va avea loc pe platforma scoala.lazarevsn.ro unde, la inscriere, este necesară crearea unui cont cu adresa de email corectă si o parolă pe care o alegeți dumneavoastra. Practica se poate accesa ulterior doar prin autentificarea in contul dumneavoastra de Scoala la

https://scoala.lazarevsn.ro/sign_in


”Cu câțiva ani în urmă, am povestit la un seminar despre un caz îngrozitor, cum un câine de luptă a sfâșiat un băiețel. În plus, acest câine fusese întotdeauna foarte blajin, nu se repezise niciodată la nimeni. Dar, în acest caz, din senin, câinele s-a năpustit brusc asupra copilului, l-a mușcat și era cât pe ce să-i rupă scalpul. Animalul nu a fost eutanasiat, însă a fost dat altor oameni. Am fost rugat să explic de ce s-a întâmplat așa ceva.

           S-a dovedit că acel copil avea un program de autodistrugere foarte puternic, o agresivitate subconștientă ridicată. Iar animalele reacționează la un program de autodistrugere; și oamenii reacționează în mod asemănător. Copiii îl umilesc la școală pe acela care are un program puternic de autodistrugere, bătându-și joc de el. Aceasta este legea selecției naturale: cel slab nu trebuie să aibă urmași. Din această cauză, cel care are o energie slabă este asuprit, umilit și renegat.

           Apare întrebarea: oare de ce un copil mic s-a dovedit a fi într-o stare atât de îngrozitoare? Căci tocmai starea interioară atrage evenimentele din exterior.

           S-a clarificat faptul că părinții se certau mereu. Mama cădea des în depresie și amenința cu sinuciderea în caz de divorț. Aceasta este o cauză foarte serioasă a lipsei de vitalitate la un copil. Lipsa dorinței de a trăi și depresia sunt unele dintre formele orgoliului. Omul, care are un orgoliu ridicat, fie se calcă în picioare pe sine, fie îi calcă pe alții.

           Această întâmplare misterioasă a avut o continuare, aproximativ o jumătate de an mai târziu. Am vorbit cu bunicul băiețelului, care mi-a povestit despre un incident neprevăzut în ceea ce îl privește pe copil. El a intrat în camera unde nepotul său de doi ani se juca la calculator. Observându-și bunicul, care l-a împiedicat să se joace, băiețelul l-a înjurat. Acest lucru vorbește despre faptul că nivelul orgoliului și cel al agresivității copilului sunt extrem de mari.

           Un orgoliu ridicat înseamnă nu doar dispreț pentru oameni și sentimentul de superioritate; un orgoliu crescut este și sentimentul de a avea dreptate absolută, și incapacitatea de a ierta, și impunerea propriei voințe asupra altora, și nemulțumirea de soartă, și depresie, și inflexibilitate, și lipsa dorinței de a face un compromis. Toate acestea creează un orgoliu subconștient, iar mai departe duc la nenorociri și boli.

SN Lazarev


Conform religiei, boala este un rezultat al păcatului. Orgoliul reprezintă rădăcina păcatului.”

SN Lazarev

”Un om nu reprezintă doar un corp, gânduri și conștient, ci și un subconștient și un suflet. În mod corespunzător, el are cel puțin două niveluri de gândire, două niveluri de sentimente și, din acest motiv, poate să nu aibă o agresivitate externă, însă poate avea o agresivitate internă, subconștientă. Studiind-o, am observat că aceasta nu doar că devine cauza unui comportament agresiv, dar și că, depășind o anumită limită, poate duce și la probleme în viață iar ulterior va afecta sănătatea.

           Dacă nu se va scăpa de agresivitatea subconștientă, aceasta se va transforma în depresie. Oamenii agresivi sunt mereu depresivi, iar această depresie poate să devină un program de autodistrugere. Depresia se poate manifesta fizic (durere de cap, durere la nivelul abdomenului inferior, probleme cu intestinele), se poate exprima prin nereușite în destin, atunci când se abat brusc ghinioane asupra unui om. Mai târziu, se dovedește că toate aceste probleme sunt rezultatul unui program de autodistrugere. Cu alte cuvinte, acest program nu creează doar probleme de sănătate, de comportament și de caracter, dar influențează în mod negativ și destinul.”

SN Lazarev

DE CE ȚINE SERGEY NICOLAEVICH

practicile online de grup?


În fiecare zi, S.N. Lazarev primește scrisori din întreaga lume cu cereri disperate de ajutor. Întrucât autorului îi este imposibil să răspundă tuturor solicitărilor, a creat un sistem unic de lucru cu oamenii, în regim online.


"Uneori ne confruntam cu o lipsă de înțelegere a legilor divine sau nu avem energia necesară pentru a ne schimba la interior.


Practicile online susținute de SN Lazarev vin ca un ajutor energetic primit de la distanță de la unul dintre cei mai apreciați parapsihologi din lume."

„A fost ceva netrăit pâna acum...parcă între Cer și suflet a fost o legătură directă, fară intermediari, de înteles a iubirii...ceva unic, toate golurile sufletești s-au umplut și vreau să mențin starea permanent...radiez...ceea ce vă doresc si vouă... mă aștept la reacții din exterior...dar acum știu cum sa le accept / primesc...cred ca știu...la asta trebuie sa lucrăm intens...să menținem starea asta inălțatoare... Eu vă multumesc... cred că faptul ca suntem toți în aceeași intenție contează mult...!”


— Alina, participant practică online

Extras practică online de grup susținută de Sergey N. Lazarev


„Păcat” înseamnă „greșeală” în traducerea din limba greacă. Atunci când un om a făcut o greșeală, el nu aspiră către Dumnezeu ci către propriul „Ego”, către propriile instincte, către propriile dorințe, către fericirea omenească, în momentul în care banii, mâncarea, sexul se află pe primul loc, atunci el renunță la iubire, la moralitate, la propriul suflet în folosul trupului său și al bunăstării sale. Aceste lucruri înseamnă boala.

           Păcatul este o greșeală a omului care aspiră către trup și bunăstare, uitând de suflet și de iubire. Înseamnă că, pentru a nu săvârși o greșeală, este necesar să înțelegem că omul este un suflet care nu trăiește fără iubire.

           În Vechiul Testament se spune că orgoliul înseamnă îndepărtarea de Dumnezeu. Ce înseamnă îndepărtarea de Dumnezeu? Îndepărtarea de iubire. Un om se îndepărtează de iubire atunci când își pune „Eul” său uman pe primul loc împreună cu viața sa și instinctele sale.

           Deoarece Dumnezeu a suflat duh de viață omului, atunci noi avem un „Eu”suprem care este primordial și care constă din iubire, tocmai acesta este cel mai important. Iar „Eul” nostru uman este secundar, acesta se distruge periodic și este necesar să înțelegem că acesta nu trebuie să fie pe primul loc și nu este permis să ne închinăm lui.

           Noi trebuie să pierdem toate lucrurile la care ne închinăm în defavoarea iubirii. Dacă ne închinăm vieții, o vom pierde. Dacă ne închinăm vilei noastre, aceasta va arde. Dacă ne închinăm omului iubit, acesta va pleca de lângă noi sau va muri. Această regulă simplă funcționează în mod ferm.

           Pentru a ne închina lui Dumnezeu, nu trupului și vieții, trebuie să înțelegem: Dumnezeu este izvorul vieții, izvorul fericirii, izvorul bunăstării și izvorul sănătății. Când noi vom înțelege și vom simți acest lucru, atunci ne va fi clar faptul că mai întâi este necesar să aspirăm spre Dumnezeu și că interesele spiritului și ale trupului trebuie să fie pe al doilea loc.

           Orgoliul, adică îndepărtarea de Dumnezeu, înseamnă închinarea la un destin fericit, la viitor, închinarea la trup, la bani, la mâncare, la sex etc. Orgoliul înseamnă a-ți face idoli din anumite aspecte secundare ale vieții noastre.

           Însușirea opusă orgoliului este smerenia. Urmând unei tradiții religioase obișnuite, mulți oameni judecă astfel: întrucât orgoliul reprezintă păcatul diavolului care s-a înălțat pe sine, înseamnă că este necesar să te umilești ca să-ți tratezi orgoliul și, dacă te umilești pe tine, atunci aceasta te va ajuta să îl învingi.

           Înălțarea de sine este sentimentul primordialității propriului „Eu” uman, împreună cu propria viață și cu propriile instincte. Aceasta reprezintă dorința de a pune pe primul loc nu sufletul, nu iubirea ci trupul, spiritul și atributele corespunzătoare acestora, mai bine zis, ceea ce este trecător, temporar. Iar ceea ce este etern se dovedește a fi pe al doilea loc.

           Pentru a învinge orgoliul, trebuie să înțelegem că este necesar să ne închinăm mai întâi lui Dumnezeu ca la o Cauză Primară, ca la o sursă a tuturor lucrurilor, iar pe urmă, să ne gândim la urmări – la propria viață, la propriul trup și la altele.

           Ce este smerenia? Smerenia nu înseamnă câtuși de puțin a te umili și a te încătușa pe sine. Smerenia reprezintă acceptarea voii Divine, lipsa de răutate, de enervare în ceea ce privește viitorul, lipsa de regret al trecutului și de frică înaintea viitorului.

           În plus, smerenia presupune o jertfă, o asceză: pentru ca „Ego-ul” nostru să nu ajungă pe primul plan, este necesar să ne stăpânim esența animalică. Dacă noi ne stăpânim propriile dorințe, nu mâncăm și nu consumăm alcool în exces, nu facem abuz de sex, dacă muncim cu moderație și dacă ne limităm în alte aspecte ale instinctului de conservare, atunci ne este mai ușor să simțim iubirea.

SN Lazarev




CINE ESTE

Sergey Nicolaevich Lazarev


S.N. Lazarev este cunoscut de milioane de oameni din intreaga lume ca autor al unor serii de cărți - „Diagnosticarea Karmei”, „Omul viitorului”, „Experiența supraviețuirii”, în total 40 titluri publicate și traduse în 16 limbi. În opera lui realizează o sinteza a științei și religiei, a pedagogiei, psihologiei și medicinei. Cercetările sale permit înțelegerea semnificației cărților sacre precum Biblia, Coranul, Tora și Bhagavad Gita.

SN Lazarev a reușit să urmărească relația cauză-efect dintre viziunea asupra lumii a unei persoane și evenimentele care au loc cu el, cu starea și viitorul său fizic și mental.

Cercetările lui Sergey Nikolaevici Lazarev în domeniul studiului legilor existenței sunt unice în întreaga lume, neavând analog în istoria omenirii. Reputația lui a depășit de peste 20 de ani granițele tării de origine, devenind un adevărat fenomen în viață al Rusiei.

Reputația lui s-a extins o dată cu numărul impresionant de vindecări spontane pe care le-au experimentat pacienții și cititorii lui (boli incurabile, cancere în faze terminale, scleroza în plăci, schizofrenii, etc.) precum și ca urmare a peste 1 000 000 de mărturii ale oamenilor care își rezolvaseră în mod uimitor situații tragice de viață în urma cărților citite sau a participării la seminarii.


”..........și eu am înțeles că această stare este cel mai important medicament pentru destin și pentru sănătate.

Cu alte cuvinte, noi trebuie să trăim în două logici. Noi trebuie să acceptăm în mod absolut logica Divină - în suflet trebuie să existe iubire, acceptare, înțelegerea faptului că orice se face, se face spre binele sufletului, iar la exterior noi trebuie să trăim după logica umană. Dacă există logica Divină, atunci logica umană va înceta să fie crudă. Logica jignirii, a supărării, a urei se va transforma în logica educației și a schimbării. Adică în momentul în care noi vedem niște probleme, noi putem să ne împotrivim și să facem ceva la nivel exterior, la nivel fizic. Însă, de cele mai multe ori nivelul fizic nu este eficient.

Planurile subtile - nivelul spiritual oferă un efect mai mare.

Dar cel mai mare efect îl oferă schimbarea sufletului pentru că la nivel de suflet noi putem schimba lumea Sufletul se atinge de acele planuri în care este reglat tot cursul evenimentelor.

De aceea, capacitatea de a ne schimba la interior, de a învăța să iubim și, în același timp să acționăm în mod activ - să ne îndeplinim propriile dorințe, constituie calea corectă.”

SN Lazarev

Milioane de cititori și participanți la sesiunile cu Sergey Lazarev din întreaga lume au mărturisit că cel mai simplu contact cu informația autorului (prin intermediul cărților, seminariilor sau a practicilor ghidate) a produs constientizari surprinzatoare in legatura cu cauza problemei cu care se confruntau. De multe ori, doar simpla conștientizare a adus îmbunătățiri substanțiale și i-a ajutat în rezolvarea celor mai grave probleme.

Peste 5000 de participanți

în România la edițiile trecute


Cristina

„Am participat si la prima meditatie organizata, dar aceasta a fost minunata! Am simtit o bucurie si o pace interioara divina! Va multumesc din suflet tuturor celor care ati facut posibil, prin eforturi mari, ca noi astazi sa participam la o astfel de experienta! Si multumesc din suflet SN Lazarev ca existati! ”


Doina

„Dacă aș putea exprima în cuvinte valurile de iubire care mă cuprind în timpul meditațiilor ghidate de SN Lazarev si felul în care mă fac să mă simt și să văd viața, să o accept… dar, din păcate nu pot exprima, acest lucru poate fi trăit doar de participanții la practică. Dar pot spune că este absolut minunat, înălțător și recomand tuturor cu cea mai mare căldură!!❤”

Tatiana

„La nivel de corp și minte ( exterior) este ușor de redat in cuvinte , dar la nivel de suflet , eu nu găsesc cuvinte , sunt obișnuita cu meditatiile dar acum e o senzație noua. Sper sa reușesc sa o înțeleg . Pace și armonie💟”

Gabriela

”Recunostința și iubire pt această meditație ❤🙏....am avut așa o stare minunată, plină de iubire infinită și recunostința pentru tot Universul și pentru toate ființele ❤multumesc, multumesc, multumesc ❤🙏


Georgiana

”Eu am făcut meditația și pot spune că...pe lângă faptul ca te duce într-o stare de relaxare extraordinară și vindecare.....ajută foarte mult!!!”

Simona

„A fost DIVIN, simt ca plutesc . Multumesc cu recunostiinta pentru acest dar si pentru munca depusa.”

Dragi cititori!

Numarul celor care vor să se schimbe cu adevărat crește, acest lucru mă bucură mult!


„Încă din primele cărți, cu 25 de ani în urmă, spuneam că în anul 2020 va fi o energie nouă și că vor începe schimbări serioase. Acestea au început după anul 2012, însă schimbările importante și cele de dimensiuni mari încep chiar acum.

Este necesar ca oamenii să înceapă să se schimbe. Dacă un om nu dorește să se schimbe, cum este el ajutat? El este ajutat prin epidemii, cataclisme, cutremure... Din această cauză este important să înțelegem cum să ne comportăm corect.

Cu cât suntem mai armonioși, cu cât există mai multă iubire în suflet cu atât de adaptăm la lumea din jur cu atât noi putem să supraviețuim. Este foarte important să fim flexibili, să fim blânzi și pregătiți pentru schimbare și dezvoltare.

Pentru a ne schimba și a ne adapta la lumea din jur avem nevoie de energie. De unde luăm această energie? Principala energie vitală noi nu o primim prin mâncare, ci prin sufletele noastre. Această energie pătrunde în sufletul nostru atunci când există iubire în suflet.

De ce? Pentru ca Cel de Sus este sursa energiei. Dumnezeu este iubire și, cu cât există mai multă iubire în sufletul nostru cu atât suntem mai înclinați spre iubire, blândețe, milă, compasiune, cu atât mai mult apare energia în sufletul nostru. 

Această energie ne oferă viitorul și permite urmașilor noștri să supraviețuiască și nouă ne păstrează sănătatea. Așteptăm cu bucurie momentul practicii, lucrul în comun va uni câmpurile energetice și va spori șansele participanților de a simți mai intens noua energie.”

- Autorul Serghey N Lazarev